torsdag 8 april 2010

vad jag egentligen vill

1. jag vill åka utomlands och jobba ideellt med djur som på något sätt farit illa. bidra med skydd för utrotningshotade djurarter. hjälpa djur i nöd. assistera en veterinär eller något i den stilen. jag vill göra något för världens djur, något praktiskt. jag drömmer extra mycket om att få jobba med valar.

2. jag vill starta ett djurhem här i sverige, där skadeskjutna viltdjur kan få hjälp, dit övergivna djur kan komma för att få ett nytt och tryggt hem. jag vill ha rätt att ta misskötta djur från dess ägare och ge dem ett nytt, bättre liv.

3. jag vill bo i en stuga på landet, där jag kan leva med dem som betyder mest för mig. jag vill kunna köpa mig en häst, kor, getter, hönor, kaniner,katter, hundar och behålla mina marsvin och fortsätta med dem. jag vill ha relativt nära till en stad så att jag skulle kunna socialisera ibland, när jag orkade.

4. jag vill bli problemhundskonsult och hjälpa människor som har problem med sina hundar. jag vill kunna rehabilitera hundar som människor slutat tro på, för jag vet att det går att få ordning på dem. för att det, varje gång jag hör talas om en hund som blivit avlivad på grund av sitt uppförande, sticker till i hjärtat på mig. jag vill vara med och skapa ett bättre hundanpassat samhälle.

det här sammanfattar på ett kort sätt vad jag verkligen, innerligt vill. men det är en drömmares vilja, ändock inte någon omöjlig drömmares vilja. jag vet att det är möjligt. men jag behöver en hjälpande knuff. behöver kanske någon som jag kan göra dessa saker tillsammans med. kanske behöver jag också lite tid på mig, innan jag tar tag på riktigt. trots att det kanske är just nu som jag egentligen bör leva efter mina drömmar. men drömmar kan också vara livsverk. och jag är ju som sagt aningen rädd för framtiden, aningen rädd för livet och att aningen rädd för att ta beslut. aningen rädd för drömmar också, för den delen.


(5. jag vill kunna känna rätt för någon, en endaste gång)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar